Megbízható replika órák

Megbízható replika órák

A 41 mm-es Hamilton Khaki Navy Frogman Auto

2023. augusztus 09. - replika órák

Lehet, hogy nem úgy néz ki, de a Hamilton Frogman egy nagyon hamiltoni történelemmel van átitatva. A Frogman gyökerei a mil-spec időmérőkig nyúlnak vissza, amelyeket először Hamilton készített 1943-ban az US Navy Bureau of Ships (BuSHIPS) számára, és hatalmas kantinszerű koronával rendelkezik. De egy még inkább hamiltoni fordulatban az óra szerepelt az 1951-es The Frogmen című filmben, amely az amerikai haditengerészet bontócsapatairól szól a második világháborúban, ez volt a második alkalom, hogy Hamilton megjelent a nagy képernyőn (az első az 1932-es Shanghai Express). Természetesen Hamilton továbbra is mélyen érintett a filmiparban, mostanában szerepelt a Men in Blackben,replika klokker panerai a Marslakóban, az Interstellarban, valamint az idei Indiana Jones and the Dial of Destinyben.

A Hamilton Békaember jelentős fejlődésen ment keresztül, amióta 1951-ben a mozikban bemutatták. Amikor 2016-ban eredetileg újjáélesztették, a Békaember a menza stílusú búvár igazi modern interpretációja volt, 46 mm-es titán tokkal és óriás, lecsavarható koronával. reteszkarral a házhoz (egy 42 mm-es acél változat is megjelent egyidejűleg). Aztán 2022-ben Hamilton teljesen átdolgozta a Frogmant: a modell 46 mm-es maradt, de a házat karcsúsították, áttervezték a keretet, megváltoztatták a szíjat, és ami a legszembetűnőbb, a reteszelőkart egy teleszkópos koronaház javára helyezték el. Lényegében a merész és pimasz 2016-os Frogman valamivel fogyasztóbarátabb lett. Ezen az úton haladva, és a gigantikus óráktól való elmozdulásra reagálva a Hamilton idén kiadta a 41 mm-es Hamilton Khaki Navy Frogman Auto-t. Bár úgy tűnik, hogy az összes korábbi iteráció továbbra is elérhető, ez az új verzió csökkentett méretével készen áll arra, hogy a modellt sokkal vonzóbbá és hozzáférhetőbbé tegye.

Mindig is szerettem az újratervezett Békaembert, de mint sokakat, lekapcsolta a hatalmassága; A 46 mm csak extrém esetekben, extrém órákhoz elfogadható. Amikor megláttam a békaembert 41 mm-ben, izgatottan vártam, hogy kipróbálhassam, ami biztos voltam benne, hogy jobb kivitelezésű lenne a dizájn. Az új tok ugyanazzal az általános kialakítással rendelkezik, egyszerűen kompaktabb. A sziluett meglehetősen kecses egy ilyen szerszámos órához, polírozott letöréssel és éles ecsettel. A tok 44 mm-es fültől fülig és 13,09 mm vastagságú, beleértve az AR-bevonatú, kupolás zafírkristályt is. A méretek sokkal hordhatóbbá teszik, mint azt a termékfotók láttán elvárná (ahogy a Panerai Luminor esetében nem csak a védőburkolata miatt hordjon nagyobbat). Az biztos, hogy ez az óra csodálatosan ült a 7 hüvelykes csuklómon, bár a gumiszíjat kissé merevnek és a tűs csat zárását megbocsáthatatlannak találtam.

A tok jól kiegyensúlyozza magát a Hamilton H logó 9 órai kiemelkedésével, amely eltolja a koronát. A korona és a tokozása a meghatározó jellemzői ennek az órának. Egy részem azt szeretné, ha valami különleges lenne a burkolatban, valami plusz funkció, de ez valóban csak egy újabb védelmi réteg a 300 méteres vízállóságon felül. Csavarral rögzítjük a koronához, majd a végein keresztül a tokhoz. Amikor lecsavarja a koronát, a lábai, ahogy voltak, kinyúlnak, így a burkolat sértetlen marad. A korona lecsavarását kissé megnehezíti, mivel kevesebb a megfogható felület, de a mély ligetek mindent megtesznek a vásárlásért. A 120-kattintásos, egyirányú előlap matt alapzatán megemelt polírozott jelölések találhatók, polírozott éle pedig túl sekély hornyolású; Noha elég könnyen használható tökéletesen száraz körülmények között, a fogás megszerzése bármilyen nedvességgel nagyobb kihívás volt, mint szerettem volna.

A számlap olívazöld színben kapható, ami ebben a modellben új szín, amelyet Hamilton korábban más modelleken is használt. Valójában az egyik 2022-es Frogman modell lényegében ez az óra volt, fekete számlappal és ebben a zöld színű szíjjal – Hamilton most színt cserélt. Maga a számlap finom szemcsés textúrájú, a narancssárga szöveg pedig egy kis popot kölcsönöz neki. A készüléken ez a narancs is megtalálható, így az óra kiváló olvashatóságot biztosít. Bár a dizájn kifejezetten modern, jól látható, hogy az óramutató hogyan merített ihletet ezekből az eredeti órákból. Az egyik finom elem, amelyet nem vesz észre a csuklóján, az óra- és percmutató közepén áthaladó szálcsiszolt csík. A készüléket csiszolt felhelyezett órajelzők egészítik ki, és mindent megtölt a Super-LumiNova megfelelő segítése. Semmi gondom nem volt az óra olvasásával minden körülmények között, és a zöld és a narancssárga színvilág jól működik, tekintettel a hadtörténetre.

A Hamilton Khaki Navy Frogman Auto 41mm lecsavarható hátlapja SCUBA maszkkal díszített, amely alatt az automata Hamilton H-10 veri. Ez a kaliber a Swatch-exkluzív ETA C07.611 Hamilton változata, amelyet a Mido (Caliber 80), a Tissot (Powermatic 80) és a Rado (R763) is használ. A szerkezet az ETA 2824-2-n alapul, néhány fejlesztéssel, legfőképpen az erőtartalék 80 órára való kiterjesztésével, ami az ütési sebesség 21 600 vph-ra csökkentésével valósult meg. Miután több éve birtokoltam egy Mido-t ezzel a mozgalommal, és több mást is tapasztaltam vele rövidebb ideig, tanúsíthatom, hogy ez egy újabb robusztus ETA mozgalom, amely teljesíti a megígért futási idejét.

A 41 mm-es Hamilton Khaki Navy Frogman Auto egy történelmi modell modern órává való evolúcióját képviseli, amely különleges koronás burkolatával kiemelkedik a csomag többi részéből. Néhány kevésbé ideális elem ellenére az új Frogmannek egyszerre van története és tetszetős dizájnja, és azon kaptam magam, hogy minden alkalommal élvezem,replika klokker bell and ross amikor felcsatoltam, még ha nem is a pántján volt. A Hamilton Khaki Navy Frogman Auto H77455360 ára 1245 USD.

A bejegyzés trackback címe:

https://rolexreplika.blog.hu/api/trackback/id/tr2218189705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása