Megbízható replika órák

Megbízható replika órák

Replika Rolex Sea-Dweller: A tengeralattjáró nagy testvére ünnepli 50. évfordulóját

2021. május 14. - replika órák

Watch Factory Global Shipping További modellekért lásd:https://www.replikaorak.ga

A Rolex Sea-Dweller-re a híres tengeralattjáró nagy testvéreként hivatkozhatunk. A Rolex pontosan 50 évvel ezelőtt, 1967-ben tervezte, célja az volt, hogy még mélyebbre menjen és elkísérje a mélytengeri búvárokat abban az időben, amikor ez a terület gyors újításokon ment keresztül, lehetővé téve a búvárok számára, hogy mélyebbre menjenek.

Kezdetben a Tengeri lakos 610 méter / 2000 lábig volt vízálló, 11 évvel később azonban a Rolex már meg tudta duplázni ezt 1220 méter / 4000 láb-ra. Mégsem csak a Tengeri lakosok vízállósága tette olyan különleges órává. A hélium menekülési szelep volt az is,Rolex másolatok amely lehetővé tette az óra belsejének a mélységbe történő merülés után a „dekompressziót”. Ehhez nagy mennyiségű héliumot tartalmazó légzési keverékek szükségesek, mivel az oxigén mérgezővé válik ezen a mélységen. A búvároknak azonban ezt ki kell hozniuk a rendszerükből az úgynevezett dekompressziós fázisban. Mivel a héliummolekulák hihetetlenül kicsiek, a tömítéseken keresztül hatolnak be az órába. A hélium a dekompresszió alatt gyorsabban távozik az emberi testből, mint az óra tokja, így az óra házában lévő nyomás felgyülemlik, sőt le is pattanhat a kristályról. Ennek megakadályozása érdekében egy szelep lehetővé teszi a hélium számára az óra elhagyását, dekompresszálja az óra belsejét, és biztosítja, hogy a nyomás megegyezzen a környezetével. Így tökéletes órája lett azoknak a búvároknak, akik ezeket a technikákat alkalmazták, hogy oda menjenek, ahol még senki sem járt víz alatt.

 

A tengerlakó a Compagnie Maritime d’Expertises választásává is vált, amely jobban ismert rövidítésével, a COMEX-kel. Világossá válik, hogy mennyire értékelték időmérőjüket ilyen ellenséges környezetben a víz alatt, a Comex néhai alapítója és elnöke, Henri Germain Delauze, a mélybúvárkodás úttörője e szavai alapján: „A búvárkodás során az idő kulcsfontosságú információ. Legyen szó műveletekről, gázkeverékek cseréjéről, a dekompresszió leállításának időzítéséről, a búvárcsengő be- és kilépéséről, mindez másodpercek kérdése. A pontos, robusztus és megbízható óra megléte létfontosságú volt. ”

Amint a tengerlakó korlátokat és rekordokat döntött, a COMEX búvárok is. 1966-ban 160 méter mélyre repültek, és csak két évvel később elérték a 300 métert. 1977-ben 500 méter alá tudtak merülni, 1988-ban pedig 534 méteren állították be a nyílt tengeri búvárkodás világrekordját.

 

Míg a mélyre jutás az egyenlet egyik része volt, egy másik cél az volt, hogy hosszabb ideig ezen mélységekben maradjon. Tehát telítettségi merülési technikákat alkalmaztak az óceán mélyén lévő „víz alatti lakások” létrehozására. Ez megmagyarázza azt is, hogy a Tengeri lakos hogyan kapta a nevét, és azt is, hogy miért tartalmaz dátum-függvényt. Óceánográfusok és mélytengeri búvárok lakják, gyakran hetekig tartózkodtak a víz alatt, így a dátum-funkció szükséges eszköz lett. Különösen a Tektite küldetés esetében volt ez a helyzet. 1969 februárjában és áprilisában négy amerikai búvár 58 egymást követő napot töltött és dolgozott és 15 métert élt a tenger alatt, ezzel világrekordot állítva fel.

A sofőröket azonban nemcsak a tudomány hajtotta mélyebbre az óceánba. A Rolex Sea-Dweller kereskedelmi mélytengeri búvárkodás születése körül nőtt a tengeri olajfúrási ipar igényei mellett. Ezen mélytengeri szakemberek tapasztalatai késztették a Rolexet egy megerősített Oyster-tok és a hélium menekülőszelep kifejlesztésére.

 

Ilyen történelem mellett nem annyira meglepő, hogy a Baselworld egyik legtöbbet beszélt órája az új Rolex Sea-Dweller volt. Sok ilyen beszélgetés a vörös szövegre és a küklopszra összpontosított, de az új Tengeri lakosnak van még más dolga, mivel ez továbbra is a mélytengeri szakemberek számára készített óra.

A ház 904L acélból készült, amely jobban ellenáll a korróziónak, mint a leggyakrabban használt 316L acél, a tokot 43 mm-re nagyították. Ennek oka nem annyira a jelenlegi trendek kielégítése, hanem inkább azért, mert egy nagyobb tok nagyobb teret jelent a tárcsának és az előlapnak, ami növeli a láthatóságot. Ez is a fő oka annak, hogy a Rolex először telepítette a Sea-Dweller-t küklopszba. A dátum olvasása ma már sokkal könnyebb, és csak ez számít, ha egy szerszámóráról van szó. A vörös szám a számlapon tisztelgés a legelső 1967-es tengerlakó előtt, és kellemes tapintás a jól olvasható számlapon.

Ezenkívül az idő sötétben is olvasható marad, köszönhetően a Rolex saját fejlesztésű „Chromalight” -jának, amely gyenge fényviszonyok között erős, kékes árnyalatot kölcsönöz. Az új Sea-Dwellert a 3235-es kaliber hajtja, amely a paramágneses Parachrom hajrugóval és a Chronergy meneküléssel van ellátva, természetesen Superlative Chronometer-ként tanúsítva, ami azt jelenti, hogy COSC, plusz a Rolex saját igazolása, miután a mozgás be van zárva az órába. Az egyirányú merülő keret kerámia Cerachrom betéttel rendelkezik, míg a karkötő mind az Oysterlock biztonsági zárral, mind a Megbízható replika órák Rolex Glidelock-szal van felszerelve, amely lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy szerszámok használata nélkül maga változtassa meg a karkötő méretét. Beépítették a Fliplock kiterjesztést is, amely lehetővé teszi a búvárok számára, hogy a tengerlakót könnyedén viselhessék búvárruhájuk felett.

 

Természetesen az új Sea-Dweller is ellátta ennek az órának a sajátosságát: a hélium menekülőszelepet. Ez volt az egyik olyan jellemző, amely fél évszázaddal ezelőtt bemutatta a Sea-Dwellert az összes többi búvárórától, és ez még mindig fémjelzi, hogy ez a Rolex szakembereket szem előtt tartva épül fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://rolexreplika.blog.hu/api/trackback/id/tr1616559146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása