Megbízható replika órák

Megbízható replika órák

A Halios Seaforth IV, a Microbrand óraikon legújabb kiadása

2023. augusztus 09. - replika órák

Ahogyan a tévéműsorok robbanásszerű terjedése minden eddiginél hihetetlenebb műsorokat jelentett, a mikromárkák szegmensének gyors növekedése minden eddiginél lenyűgözőbb órákat jelentett. De ha hiszel a mennyországban, hinned kell a pokolban, és a jó órák tömkelegével jár a rossz órák tömkelege is. De ahogy a barátom szereti mondani: "A több több és több, annál jobb." Ez egy zsúfolt hely, és általában véve ez jó dolog.

Elérkeztünk oda, ahol vagyunk az egyre inkább összekapcsolódó globális gazdaság eredményeként. A márka leendő alapítója saját otthonában kényelmesen felbérelhet egy tervezőt, aki lefordítja a tervet CAD-leképezésekre, szerződést köthet a gyártókkal az óra legyártására, és egy közösségi finanszírozási platform segítségével elérheti a nemzetközi ügyfélkört és finanszírozhatja a költségek nagy részét. Ha ehhez hozzáadjuk a gyártók növekvő képességeit és a jobb minőségű alkatrészek növekvő elérhetőségét,replika klokker casio elkerülhetetlennek tűnik a kivételes, megfizethető időmérők túlsúlya.

15 évvel ezelőtt a dolgok egészen másképp néztek ki. A közösségi finanszírozás kezdetben nem bizonyított megközelítés volt, a gyártási környezetben való eligazodás érdemjelvényt érdemlő teljesítmény, a kis márkák pedig korlátozottan fértek hozzá az alkatrészekhez, különösen a szerkezetekhez (van oka annak, hogy minden óra 3 kezes volt dátummal). Ebben a környezetben jelentek meg az eredeti mikromárkák.

Az OG mikrok között (és a még megmaradt kevesebb között) volt a Halios, egy vancouveri székhelyű márka, amelyet 2009-ben alapított Jason Lim. Még a márka élettartamánál is lenyűgözőbb, hogy Limnek sikerült megalkotnia talán az egyetlen ikonikusnak tekinthető mikromárkás órát: a Halios Seaforth-ot. Mivel a Rolex Submariner, az Omega Speedmaster és a Jaeger-LeCoultre Reverso a mainstream óraközösség tagja, a Halios Seaforth egy olyan óra, amelyről szinte mindenki hallott, aki akár csak futólag is érdeklődik a mikromárkás órák iránt, és (ily vagy olyan módon) ) tiszteli. A negyedik generációs Seaforth továbbra is megőrzi ikon státuszát.

A Halios Seaforth IV egy maroknyi finomítást és jelentős fejlesztést tartalmaz. Míg a rozsdamentes acél továbbra is választható, a Seaforth IV az első generáció, amelyet titánból kínálnak. Természetesen több titán modellt láttam már, mint acélból. Ennek az lehet az oka, hogy az emberek jobban szeretik a fém melegét, mint az acél hidegebb megjelenését, a titán könnyebb súlyát, vagy csak egy új anyag a kollekcióban (a Seaforth is látott egy rövid élettartamú bronz iterációt).

A tok szélessége 40 mm, 20 mm-es fúrt fülekkel, a méretek annyira ideálisak, hogy egy podcastot is elneveztek róluk. Az óra mindössze 12,4 mm vastag, beleértve a duplakupolás AR-bevonatú zafírkristályt, és a fültől a fülig 46,5 mm-es hossza. Míg a tok túlnyomórészt éles átmenetekkel van dörzsölve, a fülek (amelyek a tokból kifelé mutatnak, és szögben lefelé állnak, hogy átöleljék a csuklót) drámai, polírozott letöréssel vannak ellátva az oldalakon és a végén, ami csak egy csipetnyi hangulatot ad hozzá. Ha összehozza a füleket a tok méreteivel, olyan karórát kap, amely könnyedén kopik, és szinte minden csuklóhoz megfelel.

A Seaforth három választható előlappal kapható: teljesen átvilágított zafír búvár (itt látható), teljesen átvilágított zafír 12 órás, vagy fix (a fémhez illesztett). Az első hasonló az utolsó generációhoz, de végig egyedi perckivonatokkal. Másrészt a második egy teljesen új lehetőség, a korábbi 12 órás kereteket csak acélból kínálták. Az előlapon végzett művelet egyszerűen hihetetlen. Annak ellenére, hogy nem rendelkezik a legerősebb fogással, a 120-kattintásos, egyirányú előlap feszessége tökéletesen be van kapcsolva, hogy minden körülmények között könnyen kezelhető legyen. Ez az egyenleg ritka minden órában, még kevésbé abban, amelynek ára 1000 USD alatt van. Vegye figyelembe, hogy a forgó előlap 0,5 mm-es túlnyúlással rendelkezik, amely segít a fogásban, és 41 mm-re növeli az átmérőt.

A tokot egy könnyen megfogható márkás lecsavarható korona teszi teljessé, amely 200 méteres vízállóságot segít. Sajnos ez az egyetlen bajom a Seaforth-tal. A saját Gen 3-mal és ezzel a kölcsönzött Gen 4-el is ritkán előfordult, hogy a korona megroggyant, és úgy tűnt, hogy a beállított kar nem akadt be. Egy gyors in-out reset rendezte, de furcsa volt, nem utolsósorban azért, mert a Gen 3 és Gen 4 Seaforths különböző mozgásokat használ.

A márkarajongók legnagyobb bánatára és az alkalmi leendő vásárlók bizonytalan csalódására a Halios soha nem ajánlott karkötőt a Seaforth-hoz. A tulajdonosok szinte tökéletes utángyártott illeszkedéseket találtak, és a Halios karkötőt is mellékelt a Fairwind és az Universa modellekhez, de a Seaforthhoz semmi. Ez a két modell megelőzte a Gen 4-et, így különösen zavarba ejtő és frusztráló azok számára, akik továbbra is a kézenfekvőnek tűnő lehetőségre várnak. A mellékelt szíj egy rendkívül kényelmes egyedi gumi, gyorskioldó csapokkal és ívelt végekkel, és azt hiszem, meg kell tennie.

Az egyensúly és a visszafogottság talán az, ahol a Halios valóban bizonyítja rátermettségét. Amit újra és újra látunk a mikromárkáknál, az vagy származékos dizájn, túldizájnolt órák, amelyek más mikroelemekkel vagy népszerűbb modellekkel azonosnak tűnnek, vagy olyan dizájn, ahol valaki nem tudta, mikor és hol kell megállni. Ez igaz a tokra és a számlapra, ahol előfordulhatnak más klasszikus dizájnok is (a búvárkeret a régi Seamaster 300-hoz hasonlít), de az óra teljesen saját.

Az elrendezés és a számlap kialakítása változatlan marad, bár a tárcsázási lehetőségek megváltoztak. A Gen 4 esetében csak a pasztellkék (az eredeti színek egyike) vagy a világos és vidám Bahama sárga (a rózsaszín volt az elején, de úgy tűnik, már nem elérhető) közül választhat. Mindkettő lakkozott, amely finom fényességet biztosít, amely nem ragyog túl fényesen, és nem is ül túl tompán. A fényerejű pálcaindexek, beleértve a 12 órás duplabotot is, több mint egy évtizede a Halios órák elemei. Ezek most szuperfényes, öntött 3D Super-LumiNova-ból készülnek.

A Seaforth egyik kritikája annak minden iterációjában az, hogy nem kockáztat, vagy hogy nem egy merész óra. Eltekintve attól, hogy élen jár az órák színeinek visszahozásában (a pasztell számlapoknak alapvetően nem volt piaca az eredeti Seaforth in Pastel Blue-ig), az egész dizájn igényes a maga visszafogottságában. Ezek azonban nem nyilatkozatok. A Rolex egy egész üzletet csinált abból, hogy olyan órákat gyártson, amelyek nem kockáztatnak, és bár azt állítanám, hogy a Seaforth egy kicsit merészebb, mint a legtöbb Rolex, a Rolexek és a Seaforth is olyan jók, mert olyan egyszerűek. A Rolexhez hasonlóan egyetlen elem sem tűnik ki a Seaforth-on, mert minden olyan jól és az egyensúlyt szem előtt tartva történik. Itt nincsenek trükkök vagy virágzások.

Amikor a Seaforthot 2017-ben először bemutatták, egy Miyota 90S5 szerkezetet kapott. A második és a harmadik generáció az ETA 2824-2-t tartalmazta, amelyre a márka megtalálta a megoldást, hogy kicserélje a beállított kart, és megszabaduljon a dátum nélküli modellek fantomdátum pozíciójától a koronában. Most a Seaforth a mindenütt jelenlévő Sellita SW200-1-gyel van felszerelve, amely 28 800 vph-val működik, 41 órás teljesítménytartalékkal. A lecsavarható hátlap alatt megbúvó szerkezet és elődei érdekesebbek abból a szempontból, hogy milyen szépen követik nyomon a mikromárka órafejlődésének ívét. A Miyota volt és az is marad a legkönnyebb kiindulási hely egy kiváló minőségű mikromárka számára, de néhány évvel ezelőtt az ETA még kívánatosabb és ténylegesen elérhető volt. A svájci mozgalmat használni kívánó mikrok számára az ETA-n kívül számos választási lehetőségük van. Ezek a márkák leggyakrabban a Sellitát választják, amely elérhető, kedvező árú, és olyan testreszabást kínál, amelyet más gyártók nem.

Ami a Halios Seaforth-ot hátráltatta, az a fejfájást okozó folyamat, amikor valaki megszerzi. Minden generáció más értékesítési módszerrel indult, és minden értékesítési módszernél volt legalább egy jelentős probléma. Ez rengeteg leendő vásárlót elriaszt, és talán egy kicsit ártott a márka hírnevének, de a márkák és az órák kivonhatók beszerzési folyamataikból. Azt mondani, hogy egy népszerű márka rossz, mert gondot okoz az óráinak megvásárlása, olyan, mintha egy éttermet egy csillaggal értékelnénk, mert nem tudtak leültetni, amikor péntek este foglalás nélkül mentünk. A Seaforth IV esetében van még egy értékesítési megközelítés: egy lottórendszer. Míg a rendelések jelenleg függőben vannak, hogy utolérjék az összeszerelést, küldhetsz egy e-mailt a márkának, hogy felkerüljön a lottó listára, amely remélhetőleg hamarosan újra megnyílik (közted és köztem, ha különösen szeretnél, én Több hónapon keresztül ismételt e-maileket hallottam, nem árt).

A Seaforth iránti kereslet azonban csökkenhet. Egyszerűen úgy tűnik, ezúttal nincs annyi fecsegés és izgalom, és azt hiszem, jogos azt mondani, hogy a Seaforth a harmadik generációval érte el csúcsát. Ikonként való státuszát azonban visszavonhatatlanul sikerült elérni:replika klokker rolex megjelenésekor és több éven keresztül azután egyetlen mikromárka eredeti modellje sem váltott ki olyan nagy keresletet vagy okozott akkora hevességet – és frusztrációt –, mint a Seaforth, és nagyon kevesen jutottak a közelébe. óta (Kurono jut eszembe, akárcsak Ming bizonyos mértékig).

A Halios Seaforth IV ára 735 USD fix előlappal és 775 USD forgatható előlappal.

A bejegyzés trackback címe:

https://rolexreplika.blog.hu/api/trackback/id/tr7018189681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása