Megbízható replika órák

Megbízható replika órák

Blancarre tömör-fekete óra

2023. augusztus 09. - replika órák

2018 volt, amikor a Blancarre (BLANCARRÉ) órák márkaként megjelentek, amelyet (eredetileg 2016-ban) a tehetséges svájci karóratervező, Nicolas Mertenat alapított. A cég egyetlen karórát adott ki, amelyet néhány változatban gyártottak, a négyzet alakú forma megünneplésére. A márka elnevezése alapvetően „fehér négyzet”, és a tervezési ethosz itt nagyrészt arra a látvány-építészeti élményre vonatkozik, hogy minél több négyzetet helyezzünk el egy órában (a körök és görbék a rohadt meg!). Bár az eredményül kapott Blancarre órák gyönyörűek (véleményem szerint), ahhoz, hogy ezeket az órákat igazán megértsük, vagy a tervezői közösség tagja kell, hogy legyen, vagy nagyon rokonszenvesnek kell lennie azokkal a dolgokkal, amelyekre a magas szintű karóratervezők gondolnak, különösen az évek óta tartó használat után. megtervezni a sokak által unalmasnak tartott termékeket (bár kereskedelmileg sikeres termékeket).

Az a probléma az olyan márkákkal, mint a Blancarre, hogy nagyon hiányosak. Miután 2018-ban hallottam egy rövid szót Blancarre-tól (közvetlenül az utolsó Baselworld előtt), az aBlogtoWatch nem hallott a cégtől (szégyen, mert nagyon tetszett a koncepciójuk). Most egy Blancarre órával kell foglalkoznom, amely a BC01.51.T2.C2.01.01 hivatkozási szám, vagy más néven „Solid Black”. Ennek az az oka, hogy ezeknek az óráknak egy választékát nagykereskedelemben értékesítették,replika klokker és jelenleg a Sigma Time (egy népszerű eBay-es karórabolt) kínál belőlük egy válogatást olyan áron, amelyet nehéz felülmúlni. A Blancarre-hoz hasonló új márkák ellen az egyik legnagyobb dolog nem az eredendő értékük, hanem az a probléma, hogy a fogyasztói közösség azonnal rávegye a luxusárakat. Ugyanakkor, ha egy új márka nem jön ki valami újszerűvel és jól megcsinálttal (vagyis valamivel, ami megelőzi a luxusárazást), akkor a fogyasztók is kerülni fogják. Tehát a jó ötletekkel és termékekkel rendelkező új cégeknek gyakran legalább öt évnyi megszerzett lendületre van szükségük a nyilvánosság előtt, mielőtt az emberek (a korai alkalmazóktól eltekintve) valóban elkezdenének új koncepciókat vásárolni. Sok márka egyszerűen nincs beállítva az ilyen típusú pufferrel, és elcsügged, ha bevallottan niche-termékeiket nem kapják meg azonnali szeretet a piacon.

A Blancarre Solid Black egy kényelmes, lenyűgöző megjelenésű óra, néhány beépített furcsasággal. E furcsaságok közé tartozik néhány nehezebben olvasható (bár másodlagos) kéz (a fő idő könnyen leolvasható), valamint néhány olyan tervezési döntés, amelyek soha nem lennének ideálisak a tömegpiac számára (az előlap sarkai kissé hegyesek). Mindazonáltal Mertenat professzionális óratervezőként és sok tapasztalt tapasztalattal (beleértve az Omega tervezői részlegvezetőjeként is), gondoskodott arról, hogy a Blancarre óra viselése és megtekintése igazán élvezetes élmény legyen. Úgy gondolom, hogy az általános viselési kényelem és az, hogy a csúcskategóriás gumipánt milyen szépen körbeveszi a csuklót, a legjobb eladási pont egy ilyen avantgárd dizájn számára.

A számlap overál egy csodálatos gyakorlat egy óra számlap készítéséhez négyzetek felhasználásával. Még a mutatók és az órajelzők (beleértve a perceket is) olyan négyzet alakúak, amennyire csak lehet. A számlap is többszintű, sok mélységgel és sok látnivalóval rendelkezik. A felületek mindegyike matt, ami azt jelenti, hogy nulla csúnya tükröződés. Az előlapon keresztül némi csillogást kapunk a házon. Ezen a Blancarre Solid Black órán az előlap szerkezete fekete kerámia. Az óra más verziói matt fekete kerámia előlappal, titán előlappal vagy fehér kerámia előlappal rendelkeznek. Az összes modell nagyon jól néz ki szerintem.

A tok az éles szögek és a kockás szerkezet miatt nagynak tűnik, de nem túl nagy, és nagyon kopik, mint egy Cartier Santos 100 generációs óra. Azt is nagyra értékelem, hogy a négyzet alakú zafírkristályok ellenére (na jó, téglalap alakú a hátlap kristály), a Blancarre Solid Black tok legalább 50 méterig vízálló. A kerámia előlapon kívül a ház többi része titánból készül. A Blancarre karóra ezen verziója 5-ös fokozatú titán színű fekete színű, karcálló DLC bevonattal. A tok kialakítása sok gazdag részlettel rendelkezik, beleértve a titán tok függőlegesen csíkozott oldalait. Az előlap 37 mm-es négyzet, az oldalfalakkal együtt pedig körülbelül 40 mm széles a ház. A fül és a fül közötti távolság nagyjából 52 mm, a ház pedig összességében körülbelül 12 mm vastag.

A szíj kiválóan folytatja a szögletes témát, és kiváló minőségű fekete gumiból készült. A pánt okossága az, hogy nem túl vastag, így kényelmesebben viselhető a csuklón, annak ellenére, hogy egy merevebb tapintású gumiforma. A csat DLC-bevonatú titánból készült. Azt is szeretném megemlíteni, hogy bár a toknak vannak éles külső szélei (például az előlapi pontok), az éles szélek egyike sem érinti a bőrt az óra viselése közben. Valójában nem számítottam arra, hogy egy ilyen dizájn ilyen kényelmes viselet lesz, de a Blancarre tervezője és alapítója sok tekintetben tényleg „mindenre gondolt”, tekintettel arra, hogy ez az óra milyen kifinomult és a részletekre fordított kivételes figyelem. végig. Az ilyen típusú órák igazi szenvedélyes projektek eredményei, még akkor is, ha maguk a művészek nem mindig tudják a legjobban elmagyarázni munkájukat.

A Blancarre Solid Black minimalista hangulata folytatódik a szöveg szinte teljes hiányával az órán. Valójában vitatkozhat azzal, hogy nincs szöveg az órán (a dátum ablakon kívül), és hogy az egyetlen szöveg a számlap fölött lebeg. Ennek megfelelően a sima megjelenésű ipari elegáns hátlapon nincs szöveg.

Tekintettel arra, hogy milyen áron kaphatók ezek a limitált szériás Blancarre órák, azt várom, hogy amint elég hozzám hasonló rajongó tudomást szerez róluk, eltűnnek. Az ehhez hasonló menő dolgok ritkán járnak a kirívó marketinggel, mert az emberek, akik rátaláltak ezekre a márkákra, abban a tévhitben élnek, hogy a fogyasztók többsége jó termékeket keres. Éppen ellenkezőleg, a legtöbb fogyasztó népszerű termékeket keres. Csak az igazi (ritka) rajongók keresik a jó dolgokat. Szerencsére nekünk elég van belőle. A Blancarre (BLANCARRÉ) Solid Black karóra eredeti kiskereskedelmi ára 5700 svájci frank.

Amikor a fiam először meglátta ezt a Blancarre-t, azt mondta: „Csodálatos, egy Minecraft óra.” Ne feledje, a fiam még mindig túl kicsi ahhoz, hogy Minecraftot játsszon, és nem is tudom, honnan tudja ezt. Mindenesetre igaza volt abban, hogy a Blancarre Solid Black teljesen szögletes, négyzet alapú megjelenése nagyon közel állt ahhoz, mintha pixelekből épült volna fel. Ne feledje, hogy hagyományos svájci óra lévén a Blancarre dizájn szellemisége megpróbálja egyesíteni a mechanikus időmérő világát a mai világgal és esztétikával. A Blancarre aligha az első márka, aki ezt csinálja, és én személy szerint nagyra értékelem az ilyen típusú tervezési gyakorlatokat, ahol egy hagyományos óra platformját úgy jelenítik meg, hogy az teljesen modern érzést keltsen.

Bár nincs olyan óra, amely teljesen úgy nézne ki, mint a jellegzetes Blancarre Solid Black, ez az órakollekció olyan ismerős profilt használ, amelyet más, négyzet alakú tokos szerkezetű, négyzetes tokozású órákon is láthattunk. Paul Picot évek óta készít egy négyzet alakú kronográfot, amelynek házas sziluettje szinte azonos, és nem ez az egyetlen. Így a Blancarre egy jól bevált formával indult, de teljesen sajátos módon, nagyon eredeti megjelenéssel készítette el.

Unalmas mozdulattal nem lehet érdekes órát készíteni. Bár a svájci gyártmányú automata mozgások a Blancarre órákon belül nem újkeletűek, ma már ritkák, és nem is olyan gyakran találkozunk ilyen típusú két időzónás komplikációkkal. A tárcsán van egy fő idő középső másodpercekkel, és egy másodlagos idő 12 órás formátumban segédtárcsaként. A számlapon van egy nagy dátumjelző is. Ezek a mozdulatok nem pazar árazásúak, de érdekesebb tervezési lehetőségeket kínálnak, mint egy hagyományos háromkezes mozgás, stb. Nem hiszem, hogy egy hagyományos kronográf mozgás könnyen belefért volna ebbe a házprofilba. Tehát ahelyett, hogy azt gondolná, hogy az óra komplikációi valamilyen nagyobb eszközzel kapcsolatosak, csak értse meg, hogy valószínűleg tervezési és érzelmi célokra választották ki. Maga a szerkezet egy alap svájci gyártmányú ETA automata, amely 4 Hz-en működik, körülbelül két napos teljesítménytartalékkal. Az alapmozgáson van egy modul, amely hozzáadja a nagy dátumot és a második időzónát. A második időzóna beállításának módja kissé macerás, de ez nem olyan nagy baj. Ez végül is nem egy új modulrendszer. Alapvetően, ha előrelépteti az időt, mindkét 12 órás tárcsa előre mozdul, de ha visszafelé, akkor csak a főidő igazodik, míg a kisebb időzóna óramutatója nem mozdul. Ily módon szinkronizálhatja és szinkronizálhatja a két időzónát, ha úgy tetszik.

Elmondható, hogy a matt fekete másodpercmutató és az óra- és percmutatók (a matt fekete felületekkel szemben) nehezen olvashatók; ez igaz. Azt hiszem, a tervező szerette volna beépíteni őket, hogy ott legyenek, ha szükség van rájuk, de többnyire távol vannak, ha nincs. A dolgok minimalizálása az óra számlapjain inkább csak növeli a szépséget, semmint rontja azt. Tekintettel arra, hogy Blancarre volt a tervezési gyakorlata, sokkal fontosabb volt, hogy az óra számlapja szép legyen, mintsem minden helyzetben tökéletesen használható. Szerintem jó kompromisszum volt, főleg, hogy a főidő olvasása nem okoz kihívást.

A dizájn másik különlegessége a „lebegő” Blancarre logó, amely a négyzet alakú zafírkristály alsó oldalára van nyomtatva. Ez a fajta időnként akadályozza a mutatók leolvasását,replika klokker cartier de hosszú távon segít a vizuális mélység örvendetes érzésében a tárcsában. A logó felvitelének „hagyományos” módja az lett volna, hogy egyszerűen az arcra nyomtatták volna, de ez elég lett volna Blancarre-nak?

A bejegyzés trackback címe:

https://rolexreplika.blog.hu/api/trackback/id/tr9618189659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása